Loading

Máte dotaz? info@az-ubytovani.cz

Penzion Větrný mlýn - ubytování Praha

Penzion
Celková kapacita střediska: 33 osob

Penzion Větrný mlýn je menší útulný rodinný hotel v Praze v prestižní čtvrti Praha 6 Ruzyně, která sousedí s turisticky nejžádanějšími lokalitami v Praze 1.

Počet osobBěžná cena
Jednolůžkový pokoj
1 1000 Kč
Dvoulůžkový pokoj
2 1400 Kč
Třílůžkový pokoj
3 1700 Kč
Čtyřlůžkový pokoj
4 1900 Kč
Apartmá - speciální rodinný pokoj (2 propojené pokoje s vlastním příslušenstvím)
5 2400 Kč

Uvedené ceny jsou za jednu noc, za celý pokoj.
Pokud je políčko šedivé, znamená to, že v něm platí základní cena.
Tučná cena je hlavní cena, která se Vám zobrazila ve vyhledávání.

Tipy na výlet

Pěšky od pensionu:

Výstava minerálů a drahých kamenů, 
Praha 6 - Ruzyně, ubytování Praha 6

„Největší výstava minerálů, drahých kamenů a fosilií v Evropě“

Navštivte největší a ojedinělou výstavu minerálů v Evropě. Ta se nachází 5 minut chůze od našeho penzionu. Ubytování v Praze si zpestřete o zajímavou návštěvu výstavy drahých kamenů a minerálů v Praze 6 – Ruzyni.

Ke vložení této nabídky na naše stránky nás inspirují naši hosté, kteří se vrací z výstavy velmi nadšeni s tím, že něco podobného v životě neviděli a věřte, že to tvrdí i ti, co jsou na „kameny„ opravdu znalci.
Vstupné na výstavu je zdarma.
A my Vám přejeme hezký zážitek .. a sobě to, že si ten zážitek vychutnáte v průběhu pobytu v našem hezkém penzionu v Praze.

Letohrádek Hvězda, 
Praha 6 - Ruzyně, ubytování Praha 6

Obora Hvězda v Praze 6 Ruzyni

Je vidět z pokojů v 1. a 2. patře pensionu. Po 200 m chůze se ocitnete v jednom z nejkrásnějších přírodních parků Prahy. Uprostřed něj stojí z dálky viditelný a nádherný Letohrádek Hvězda – téměř 500 let starý, bývalý lovecký zámek, kde je 6 dní v týdnu přístupné zajímavé muzeum.

Mohyla - Praha 6 Ruzyně

Na trase pension - letohrádek Hvězda se odbývala památná „Bitva na Bílé Hoře“, svedená v neděli 8. listopadu 1620, byla rozhodující bitvou třicetileté války, která zpečetila osud českého stavovského povstání a na dalších 300 let rozhodujícím způsobem ovlivnila osud českého státu.

V bitvě se střetly česká stavovská armáda a dvě armády katolické, armáda Katolické ligy a armáda císaře Svaté říše římské. Katolické armády po jedné až dvou hodinách zdolaly méně početnou, ale lépe postavenou stavovskou armádu. Bitva „se stala symbolem poroby národa na dlouhá staletí“ a připomíná ji dnes mohyla na bitevním poli.

Břevnovský klášter - jen kousek 
od levného ubytování v Praze 6

Z obory HVĚZDA je to již jen „skok“ do areálu Břevnovského kláštera – barokního skvostu nacházejícího se na území Praha 6, k němuž je zbytečný jakýkoliv další komentář. Návštěvníkům je ve vyhrazených časech k dispozici odborný průvodce, aby je zavedl do barokní baziliky sv. Markéty a pozval je na exkurzi do románské krypty z 11. století.

Divoká Šárka, od Pensionu v Praze 6 dostupná 
pěšky - Pension Větrný mlýn

Nejkrásnější Pražský park Divoká šárka, u letiště Praha 6

Po krátké chvíli chůze z pensionu se ocitnete v jedné z nejkrásnějších lokalit, kde jste kdy byli. Pěší túra parkem vás vede krásným skalnatým kaňonem, kde se tyčí skalní útvary Dívčí skok a Džbán – místo, kde se odehrává děj knihy Eduarda Štorcha „Hrdina NIK“ – tam kde kupec Sámo dal vlastně první podnět ke vzniku našeho prvního státního útvaru a kde se odehrála památná epizoda slavné Dívčí Války – tam kde krásná Šárka omámila Ctirada medovinou a dívky v čele s Vlastou ho zbavily života.

Džbán - koupání a ubytování Praha 6

Na začátku této pěší túry se objeví krásná údolní nádrž Džbán
Koupaliště Džbán je přehrada s travnato-písčitou pláží, písčitým dnem a neupraveným přístupem do vody. Kromě koupání nabízí také půjčovnu loděk, míčové hry (hřiště na volejbal) a občerstvení.

Po dalším 1 km. chůze pak nejhezčí plovárna v Praze, která svým prvorepublikovým duchem nadchne každého romantika.

Koupaliště u Veselíka, ubytování hotel Praha 6

Z plovárny se po několika krocích ocitnete ve svérázné zahradní restauraci „U Veselíka“, kde se při konzumaci zlatého moku můžete kochat překrásným výhleden na skalní útvar Dívčí skok … a přitom být v Praze 6 - kousek od stanice tramvají Divoká Šárka, mnoha stanic BUSU a letiště Ruzyně. … neuvěřitelné!

Tyto pražské parky s možností krásných procházek i koupání, sportovního vyžití, rekreace a odpočinku, Vám jistě zpříjemní pobyt. Vaše dovolená v historickém městě tím získá nový rozměr, který rodiny s dětmi, ale i turisté středního věku a senioři při dovolené v metropoli většinou postrádají.

Městskou hromadnou dopravou do centra a na letiště:

Pražský hrad je od pensionu Větrný mlýn velmi lehce dostupný. Praha 6 sousedí s Prahou 1

Historické centrum Prahy

Díky tomu, že Praha 1 sousedí s Prahou 6 je z našeho pensionu velmi lehce dostupná. To usnadní návštěvu tak významných míst jako je: PRAŽSKÝ HRAD, NÁRODNÍ KNIHOVNA, KLÁŠTER LORETA, PETŘÍNSKÁ ROZHLEDNA, CHRÁM SVATÉHO VÍTA, STAROMĚSTSKÉ NÁMĚSTÍ, VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ, PRAŠNÁ BRÁNA a mnoho dalších pamětihodností Prahy.

Chrám Sv. Víta, je vidět z některých 
částí Prahy 6Staroměstské náměstí, 
z Prahy 6 Ruzyně velmi lehce dostupnéKlášter Loreta, z Ruzyně - 
Praha 6 - je dostupný i pěškyletiště Praha Ruzyně, 
je od pensionu na Praze 6 jen 5 minut autem, 15 minut busem

Letiště Václava Havla Praha Ruzyně

To „mezinárodní“ letiště Václava Havla, Ruzyně je netřeba představovat, ale to staré letiště „před ním“ – blíže k pensionu, které bylo do roku 1968 hlavním mezinárodním letištěm v Praze a nyní slouží převážně domácím letům, vládní letce české republiky, pražské policii atd. – to je další skvost, který musíte vidět. Jeho „prvorepublikový“ charakter z něj dělá starožitnost, která je ve velmi dobré kondici a plně slouží dál.

Obě letiště – staré i nové jsou lehce dostupné busem, který tam jede přímo od pensionu. To starší také pěšky. 

Autem, vlakem a autobusem:

Karlovy Vary, z Prahy 6 ruzyně, 
přímo vybíhá hlavní silnice na Karlovy Vary

Nádherné lázeňské město KARLOVY VARY

Jednodenní výlet z Prahy do těchto historických lázní je ze strany našich klientů poměrně dosti častý a to hlavně proto, že autem velmi snadno - asi během 3 minut, najedou na rychlostní silnici E48/R6 (Praha - Karlovy Vary) a po snídani se mohou již od asi 10 hod. dopoledne „kochat“ zase něčím jiným, než je hlavní město a jeho centrum.

Relikviář sv. Maura, 
Bečov nad Teplou

Tentýž komentář lze aplikovat k návštěvě velmi hezkých hradů na stejné trase jako KARLOVY VARY.

Jsou to hrady LOKET a BEČOV NAD TEPLOU Zejména Bečov se před nedávnem proslavil v souvislosti s objevem světově proslulého RELIKVIÁŘE SVATÉHO MAURA. Věřte pisateli těchto řádků, který na prohlídce byl, že vás při velmi svérázné a tajůplné prohlídce tohoto relikviáře ovane a okouzlí duch minulých časů tak, že i po několika dnech budete ten zážitek podvědomě stále vnímat.

Další 2 hrady a jejich okolí není třeba tuzemským klientům podrobněji představovat. KARLŠTEJN aKŘIVOKLÁT jsou po rychlostních sinicích E50/D5 respektive E48/R6 k dosažení autem snad během půl hodiny.

Přičemž na Křivoklát budete projíždět okolo vládního zámku LÁNY, který je veřejnosti i se svým krásným parkem rovněž přístupný. Při návštěvě Karlštejna by bylo chybou se nepodívat do KONĚPRUSKÝCH JESKYNÍ – lepší v Čechách nenajdete.

Ubytování hrad Karlštejnubytování hrad Křivoklátpension Koněpruské jeskyně

Oba hrady jsou rovněž na trase železnice a zdatnější cyklisté je jako jednodenní výlet také dobře zvládnou.

Tato nabídka je pouhým zlomkem zajímavých míst, které mohou turisté unavení chůzí po Pražské dlažbě navštívit. Další cíle výletů našich klientů rádi vybereme společně během Vašeho pobytu v pensionu Větrný mlýn.

Domníváme se však, že samotná PRAHA je tak zajímavá a přitažlivá, že většina hostů ani po několika dnech nebude jejími krásami přesycena a ráda se do ní i k nám bude vracet. Věříme že k Vaší spokojenosti významně přispěje i kvalita ubytování v našem rodinném hotelu Pension Větrný mlýn v Praze 6 - Ruzyni.

MOŽNOSTI NÁKUPŮ, OBCHODNÍ CENTRUM, SLUŽBY:

Celá oblast Prahy je vlastně sama o sobě jedním velkým nákupním centrem. Představíme vám tedy alespoň 3 multinákupní střediska v blízkosti pensionu a Prahy 6.

Nákupní centrum ŠESTKA - u letiště Václava Havla Praha Ruzyně

ubytování, pension OC ŠESTKA, Praha 6 - ubytování u Letiště Ruzyně

Toto velmi osobité obchodní centrum, které je pouhé 2 km od našeho pensionu, nabízí nákup v hypermarketu Albert a také v 50ti dalších obchodech, velmi osobitě umístěných na vnitřních ochozech neobvyklé stavby, která Vás jistě zaujme. Z pensionu je dostupné pěšky, 3 min. jízdy autem, nebo krátkou jízdou busem s nástupem a výstupem přímo před námi.

Obchodní zóna ZLIČÍN - metro "B" Zličín

ubytování, pension OC METROPOLE, od levného ubytování v Praze 6 vzdálen jen 4 km

Asi 4 km od pensionu najdete snad vše, co si kupující dovede představit. Nosné centrum této zóny METROPOLE má snad sto obchodních jednotek včetně multiplexu kina. V této zóně najdete známé obchodní společnosti jako je TESCO, GLOBUS, IKEA, ELEKTROWORLD, INTERSPAR, DATART a desítky dalších obchodních jednotek a restaurací, či občerstvení.

Obchodní dům Kaufland na Vypichu

ubytování,pension Obchodní dům Kaufland na Vypichu je vzdálen jen 1,5km od našeho pensionu Větrný mlýn v Praze.

Pražské nemocnice v okolí pensionu: Ústřední Vojenská Nemocnice Praha, Fakultní Nemocnice Motol, Nemocnice na Homolce

Ústřední Vojenská Nemocnice Praha - Střešovice

Ústřední Vojenská Nemocnice Praha je vzdálena od penzionu jen 2kmÚstřední vojenská nemocnice Střešovice (ÚVN) je zapsána v povědomí veřejnosti jako výjimečné pracoviště, které poskytuje špičkovou zdravotní péči. Je to zařízení s dlouholetou tradicí, kde se provozuje moderní medicína, a kde Vám jsou lékaři a sestry připraveni poskytnout odbornou a bezpečnou péči. Náš pension poskytne kvalitní ubytování pro pacienty a jejich rodiny, stejně tak jako pro obchodní partnery Ústřední Vojenské Nemocnice v Praze.

Fakultní Nemocnice Motol

Fakultní nemocnice Motol - je vzdálena od pensionu jen 2kmFakultní nemocnice v Motole je jedna z největších v ČR i v Evropě. (V širší veřejnosti známa též jako Ústřední Dětská Nemocnice Motol.) Jejím základním a nejvyšším posláním je léčit a ošetřovat nemocné v souladu se současnými dostupnými poznatky lékařské vědy. Poskytuje široké spektrum služeb od základní péče až po vysoce specializovanou zdravotní péči nemocným z celé České republiky, od prenatálního období až po období vysokého stáří. Pension větrný mlýn Vám zajistí příjemné a kvalitní ubytování nedaleko této pražské Fakultní nemocnice v Motole. Ubytování v pensionu mohou využít nejen hostující lékaři, pacienti, příbuzní pacientů, ale i obchodní partneři této nemocnice.

Nemocnice na Homolce Praha

ubytování Nemocnice na Homolce - Praha je vzdálena od pensionu jen 2kmNemocnice Na Homolce vytyčila svoji vizi a stanovila jasnou strategii svého vývoje v polovině devadesátých let minulého století. Cílem bylo vytvořit špičkové a žádané pracoviště, které se stane součástí systému veřejného zdravotnictví v České republice. Tato nemocnice, lidově zvaná Nemocnice Homolka, je nedaleko od pražského parku Obora Hvězda, se kterým sousedí náš pension Větrný mlýn. V případě hezkého počasí lze od nás na Homolku dojít příjemnou procházkou i pěšky.

Speciální nabídka:

Pokud u nás bude ubytován klient jedné ze tří shora vyjmenovaných nemocnic se zdravotním hendicapem, který mu nedovolí pohodlnou cestu na vyšetření, příp. k nástupu hospitalizace vlastními silami - zajistíme mu bezplatný odvoz do Střešovic, na Homolku i do Motola.



Další informace

Přidaná alba

Nezařazené fotografiePočet fotek: 10

Zpět do galerie



Všechny fotografie


Od 1000 Kč/noc na osobu Nezávazná rezervace