Loading

Máte dotaz? info@az-ubytovani.cz

Konírna Lichkov

Chalupa
Celková kapacita střediska: 10 osob

Bývalé povoznictví uprostřed vesnice. Za chalupou velká unikátní zahrada, hřiště, dětský kout, řeka. Na místě původního chléva velká vinárna s výčepem, kulečníkem, fotbálkem...

Počet osobBěžná cena
Jedna osoba
1 128 Kč

Uvedené ceny jsou za jednu noc, za celý pokoj.
Pokud je políčko šedivé, znamená to, že v něm platí základní cena.
Tučná cena je hlavní cena, která se Vám zobrazila ve vyhledávání.

Popis objektu

Podhůří Orlických hor a Jeseníků patří k nejkrásnějším a nejromantičtějším koutům naší vlasti. Díky své poloze na hranici s Polskem dosud odolává hromadným nájezdům turistů a zachovává si svoji zádumčivost a malebnost roztroušených vesniček. Vysoká zalesněnost regionu, louky, stráně, řeky a potůčky, členitost terénu a nízká industrializace předurčuje tuto oblast zejména milovníkům přírody.

Chalupa se nachází uprostřed obce. Před ní je parkovací plocha pro šest aut, snadno přístupná i v zimním období. Za chalupou vás čeká úplně jiný svět, plný romantických zákoutí a nečekaných přírodních scenérií - unikátně řešená zahrada, které vévodí 170 let starý mohutný jasan. Je zde spousta zajímavých rostlin a dřevin, rybník, potůček, japonský kout, ohniště, altán, rozsáhlé alpinium, několik laviček. Se zahradou bezprostředně sousedí řeka Tichá Orlice, která skýtá prostor pro romantické večery nad řekou, případně stanování, či bivakování na přilehlé louce. V řece je plno ryb. Z oken chalupy spatříte na protější stráni pasoucí se ovce. Na komíně naproti hnízdí čápi.
Název chalupy "Konírna" je odvozen od účelu, jemuž v minulosti sloužila. Jedná se o bývalou malou zemědělskou usedlost s povoznictvím. Přestavbou chléva vznikla stylová vinárna, která slouží ubytovaným jako společenská místnost či herna pro děti. Její součástí je stolní fotbálek, šípky, obří televizor použitelný jako monitor k promítání, výkonný krb, bar s příslušenstvím, výčepní zařízení, atd. Vinárna skýtá příjemné klima, zejména v letních vedrech.
Opodál se v ohradě pasou černé africké kozy, které jsou velkou atrakcí pro děti. S majitelem je možné domluvit jejich krmení.


Chalupa má kuchyň a tři pokoje po 2-3-4 lůžkách s možností 2 přistýlek + dětská postýlka . Dále je zde 1 koupelna s WC a sprchou, 1 koupelna s WC a vanou, 1 WC dámské s umyvárnou, 1 WC pánské s umyvárnou a společenský prostor vinárny. Samozřejmostí je lednice, sporák, mikrovlnka, rychlovarná konvice, pračka, televizor s cd přehrávačem a rádio. Součástí výbavy je sada deskových a karetních her. Dále je možné využívat venkovní ohniště s grilem, houpací síť, zápraží, dětský kout s houpačkou a pískovištěm, nafukovací bazén a louku u řeky jako hřiště, či prostor ke stanování. K dispozici je i čtyřmístný nafukovací člun. Chalupa je vytápěna automatickým elektrokotlem a radiátory.


Objekt je využitelný i pro větší skupiny lidí, např. dětské minitábory (až kolem 30 osob - bez navýšení ceny), za předpokladu akceptování nižšího komfortu (vlastní spacáky, stany a pod.) Louka u řeky je ideálním místem pro dětské hry a stanování. Společenská místnost i sociální zázemí má dostatečnou kapacitu.

Majitel si vyhrazuje právo údržby zahrady i v obsazených termínech.
Nově nabízíme možnost dovozu levných obědů a večeří až do chalu
.

Popis okolí

 Lichkov je ideálním výchozím místem k mnoha úrovním aktivního odpočinku. Okolí nabízí síť značených turistických tras, terény pro cykloturistiku, lokality pro vodní sporty, v zimě sjezdařské i běžkařské terény. Podél hranice se nachází soustava betonových bunkrů, opevnění a tvrzí z let 1938-39, které je možno projít po tzv. betonové hranici - naučné stezce, která vás dovede např. i na rozhlednu Suchý vrch (995 m). Velmi atraktivní výlet nabízí celodenní putování k pramenům řeky Moravy v národní rezervaci Kralický Sněžník na vrch stejného jména (1424m) s nádherným výhledem do Čech i Polska. Vyznavače vodních sportů zaujme vodní nádrž Pastviny o rozloze 110 ha. Oblast Podorlicka je bohatá na stavební památky, hrady, zámky, vyhlídkové věže, kostely, poutní místa. V mnoha městech regionu jsou muzea a galerie, pozoruhodná architektura. Zcela mimořádnou expozicí se může pochlubit muzeum řemesel v Letohradě, největší svého druhu v Evropě. Obecní úřad v Lichkově nabízí bezplatný přístup na internet. Na své si přijdou rybáři, fotografové, krajinomalíři, zájemci o vyhlídkové lety, bowling, plavání, houbaření atd. Nedaleko jsou i cvičné horolezecké terény. V blízkosti jsou i lokality pro paragliding. Oblíbenou atrakcí pro děti je splouvání řeky na nafukovacích matracích s výstupem přímo do zahrady. Přímo na zahradě je sáňkovací stráň pro nejmenší


Další informace

Přidaná alba

Zpět do galerie



Všechny fotografie


Od 128 Kč/noc na osobu Nezávazná rezervace