Loading

Máte dotaz? info@az-ubytovani.cz

Chalupa Na Křemence

Chalupa
Celková kapacita střediska: 7 osob
chalupa chalupa zahrada kuchyň pokoj č.1 pokoj č.2 kuchyň koupelna koupelna chalupa
chalupa chalupa zahrada kuchyň pokoj č.1 pokoj č.2 kuchyň koupelna koupelna chalupa

Rekreační chalupa se nachází v obci Tyra na území CHKO Beskydy.V objektu jsou 2 pokoje,kuchyň a koupelna s WC.Kapacita ubytování je 6+1 osoba.K dispozici je Wi-Fi, TvSat+mini věž.

Počet osobBěžná cenaod 1. 5.
do 31. 10.
od 1. 11.
do 30. 4.
od 28. 12.
do 2. 1.
pokoj č.1
3 670 Kč670 Kč740 Kč810 Kč
pokoj č.2
3 540 Kč540 Kč600 Kč660 Kč

Uvedené ceny jsou za jednu noc, za celý pokoj.
Pokud je políčko šedivé, znamená to, že v něm platí základní cena.
Tučná cena je hlavní cena, která se Vám zobrazila ve vyhledávání.

Popis objektu

První místnosti po vstupu do chalupy je uzavřená předsíň, kde je odkládací prostor pro boty a oblečení.

Z předsíně můžeme pokračovat do vybavené kuchyňky, ve které najdete kombinovaný el.sporák, varnou konvici, kávovar, mikrovlnou troubu, hrnce a pánve na vaření a pečení, talíře, hrnky, skleničky, nože a příbory. K vytápění kuchyně a přilehlého pokoje slouží kachlová kamna, ve kterých se topí výhradně dřevem a na kterých se dá i případně vařit.

Dále se v chalupě nachází dva samostatné pokoje.

V prvním pokoji je jedno 2-lůžko a rozkládací pohovka, 2 křesla, konferenční stolek, knihovna, šatní skříň, rádio a TV + SAT.

Ve druhém pokoji je jedno 2-lůžko, 1 samostané lůžko, šatní skříň, skřínka na lůžkoviny, knihovna a krbová kamna ve kterých se topí výhradně dřevem.

Chalupa má společné sociální zařízení, ve kterém je sprchovací kout, umývadlo a WC. Ohřev vody zajišťuje elektrický bojler.

Bonus navíc pro ubytované je WiFi připojení k internetu zdarma. K dispozici je také zahrada, zahradní nábytek, mobilní gril a dobré moravské víno.

Kapacita chalupy: 6 osob + 1 přistýlka

Popis okolí

Chalupa Na Křemence je starší dřevěnice, ve které nabízíme celoroční ubytování. Chalupa se nachází  v Těšínských Beskydech na území chráněné krajinné oblasti v obci Tyra. Je to malá podhorská obec jižně od Třince s rekreačním charakterem, kde najdete hospůdky a restaurace, tenisové kurty, koupaliště a veřejné hřiště na tenis, volejbal, nohejbal a basketbal. V okolí chalupy prochází značené cyklostezky a turistické trasy. Na nedalekém Javorovém vrchu se nachází turistická chata a ski areál. Dostanete se tam pěšky nabo lanovou dráhou. Nástupní stanice je v obci Oldřichovice-ves. Z vrcholu vedou cyklo a turistické trasy, na které v zimě navazují běžecké tratě. V Chalupě Na Křemence můžete prožít pohodovou dovolenou nebo příjemný víkendový pobyt. 

Sportovní možnosti

Poloha objektu je vhodná především pro cyklistiku. Na své si přijdou vyznavači horských kol od freeride přes allmountain až po nenáročné x-country, ale výborně se svezete i na silničním, crossovém či trekingovém kole. V okolí narazíte na mnoho značených cyklostezek. Totéž platí pro pěší turistiku. V zimním období jsou některé trasy upravovány rolbou dle aktuálních podmínek. Stopa se upravuje na víkend a ještě v průběhu týdne. Podle počasí, v úterý až čtvrtek. Jízdy se přizpůsobují předpovědi. Rolba vyjíždí ze skiareálu Javorový vrch, kde jsou sjezdovky různé obtížnosti a délky. Javorový vrch je taky velmi oblíbený mezi vyznavači létání. Můžete si zde vyzkoušet let  a pohled shora v tandemu na paraglidingu.

Kudy k nám

Autem ze směrů Ostrava, Frýdek-Místek, Jablunkov. U OC Oceán v Oldřichovicích odbočíte z hlavní cesty a budete pokračovat asi 6 km do Tyry. V centru obce je restaurace Pod Javorovým (Liberda), za kterou sjedete po 30m z hlavní cesty na vedlejší (Y křižovatka) vlevo a budete pokračovat do cíle asi 0,8km.

Pokud cestujete vlakem nebo autobusem, musíte se dopravit ze směrů Ostrava, Frýdek-Místek nebo Jablunkov do Třince na vlakové nádraží nebo autobusové stanoviště, ze kterého vás doveze pravidelná linka MHD do Tyry. Ideální pro  výstup je zastávka Tyra-Pila, odkud to je k Chalupě Na Křemence 5 min. pěší chůze. 



Další informace

Přidaná alba

Nezařazené fotografiePočet fotek: 10

Zpět do galerie



Všechny fotografie


Od 180 Kč/noc na osobu Nezávazná rezervace