Loading

Máte dotaz? info@az-ubytovani.cz

penzion Maštal

Penzion
Celková kapacita střediska: 21 osob

Penzion Maštal vznikl citlivou a stylově provedenou rekonstrukcí původní zemědělské usedlosti, jejíž vznik je datován na konec 18. století.

Počet osobBěžná cenaod 1. 1.
do 15. 6.
od 16. 6.
do 15. 9.
od 16. 9.
do 15. 12.
od 16. 12.
do 31. 12.
Apartmán č. 1
4 2400 Kč2400 Kč2800 Kč2400 Kč6000 Kč
Apartmán č. 2 a 3
4 2000 Kč2000 Kč2400 Kč2000 Kč5000 Kč
Pokoj č. 4
2 900 Kč900 Kč1100 Kč900 Kč2000 Kč
Pokoj č. 5
3 1350 Kč1350 Kč1650 Kč1350 Kč3000 Kč
Samostatný pronájem společenské místnosti (restaurace) a letní kuchyně
0 10000 Kč10000 Kč10000 Kč10000 Kč10000 Kč

Uvedené ceny jsou za jednu noc, za celý pokoj.
Pokud je políčko šedivé, znamená to, že v něm platí základní cena.
Tučná cena je hlavní cena, která se Vám zobrazila ve vyhledávání.

Popis objektu

Penzion Maštal vznikl citlivou a stylově provedenou rekonstrukcí původní zemědělské usedlosti, jejíž vznik je datován na konec 18. století. Usedlost již při svém založení byla velmi citlivě zasazena do okolní krajiny a i dnes vytváří pocit harmonického souznění se zdejší přírodou. V současné době penzion obklopuje vlastní pozemek o velikosti zhruba 5 hektarů, na kterém najdete lesem obklopenou louku, původní ovocný sad a přilehlé pastviny.

Objekt tvoří uzavřený dvůr s komplexem budov. Hlavní budovou tvoří samotný penzion se třemi velkými apartmány, dvěma prostornými pokoji a velkou společenskou místností (restaurací) s barem a přilehlou kuchyní. Dále v areálu naleznete maštal pro koně a na tu navazuje zastřešený prostor tzv. letní kuchyně, ve které je umístěn krb s grilem a bar se stoly a lavicemi pro venkovní posezení. Na letní kuchyni bezprostředně navazuje bazén.

Penzion Maštal se nachází v překrásném prostředí křivoklátské vrchoviny, téměř na úplné samotě, v těsné blízkosti lesa. Objekt byl vystaven pod vrcholem jednoho z místních kopců a díky tomu se nabízí jak z penzionu, tak i v jeho širokém okolí nádherné a daleké výhledy do okolní krajiny. Místo se v mapách značí jako Lísek a patří, co by část obce, pod nedaleké Hudlice. Lísek leží necelých 6 km nad Berounem a je vzdálen zhruba 25 km od okraje Prahy.

Můžete se ubytovat v některém z našich stylových apartmánů či pokojů. Ubytování nabízíme ve třech čtyřlůžkových apartmánech a dvou dvoulůžkových pokojích s možností přistýlky. Ve všech pokojích je samozřejmostí luxusní koupelna s WC a v apartmánech navíc naleznete i plně vybavené kuchyňské linky, včetně všech spotřebičů.

Apartmán č. 1 je koncipován prakticky jako byt 3+kk a naleznete zde vstupní předsíň se vstupem do koupelny se sprchovým koutem, vanou a WC a dále vstup do velmi prostorného obývacího pokoje s velkým kuchyňským koutem, s jídelním stolem, pohovkou, křeslem a konferenčním stolem a s komodou na TV. Apartmán dále obsahuje dvě samostatné ložnice. Jedna s dvěma samostatnými lůžky, druhá s manželskou postelí. Další dvě lůžka je možné vytvořit v obývacím pokoji. Samozřejmostí je dostatek úložných prostor v podobě stylových almar.

Apartmán č. 2 a 3 je koncipován jako byt 2+kk se vstupní chodbou se vstupem do koupelny s WC. Dále pokračuje kuchyňský kout a obývací pokoj s jídelním stolem a dvěma samostatnými lůžky. V apartmánech jsou dále samostatné ložnice s manželskými postelemi. Samozřejmostí je také dostatek úložných prostor v menších i velkých skříních.

Pokoje č. 4 a 5 jsou koncipovány jako prostorné hotelové pokoje s koupelnou a WC. V jednom případě s manželskou postelí, v druhém případě se dvěma samostatnými lůžky. Dále v pokojích naleznete velké úložné almary, jídelní stoly a židle.

Standardní kapacita penzionu je tedy 16 lůžek. Díky velikosti apartmánů a pokojů jsme schopni (a v praxi jsme již realizovali) dle individuální potřeby kapacitu rozšířit až na 21 pevných lůžek s možností dalších přistýlek.

Každý z apartmánů či pokojů je zařízen stylovým nábytkem a každý z nich má svojí jedinečnou atmosféru a krásný výhled do krajiny, kde můžete pozorovat pasoucí se koně, ovce, kozy a naše další čtyřnohé kamarády.

V celém penzionu je k dispozici zdarma WIFI připojení k internetu.

Tipy na výlet

Penzion Maštal je díky své poloze téměř strategické místo pro mnoho výletů jak do všude obklopující překrásné přírody křivoklátské vrchoviny, tak ale i pro návštěvu spousty nedalekých kulturních památek.

Do přírody Vás zavede nekonečné množství značených cest (červená a žlutá vedou přímo od penzionu) a velké množství cyklostezek. Zde se můžete věnovat jak pěší turistice, sbírání lesních plodů, tak i cykloturistice. U nedaleké Berounky je možné zapůjčit si lodě a sjet si kus neopakovatelné „Staré řeky“.

Níže uvádíme několik tipů na výlety v nejbližším okolí.


Keltské oppidum Stradonice (2 km)

V bezprostřední blízkosti penzionu naleznete bájné keltské oppidum Stradonice, které díky své velikosti zhruba 90 ha patří k jedním z nejvýznamnějších keltských oppid v Evropě. Rozkládal se zde komplex řemeslných dílen, zemědělských dvorců a budov patřících elitě keltských knížat, jejichž stopy vedou po pradávné stezce, vedoucí po břehu Berounky, do Českého lesa a dále až do vzdáleného Bavorska. Oppidum bylo na ve své době velmi bohaté, což dosvědčují četné nálezy, mimo jiné je známá skutečnost o nálezu velkého množství zlatých mincí v roce 1877, které nalezl syn hrobníka Libor Lebr.

Zámek (původně hrad) Nižbor (4 km)

Hrad Nižbor se nad Berounkou tyčí již od druhé poloviny třináctého století. Založil ho pravděpodobně Přemysl Otakar II. (první zmínka o něm se objevuje v roce 1265). Jeho původní jméno bylo Miesenburg, česky “Hrad nad Mží”, ze kterého vznikla dnešní název Nižbor. Dnes se v objektu nachází mimo jiné Informační středisko keltské kultury s velmi zajímavou a unikátní expozicí. V Nižboře je možné také navštívit do dnešní doby fungující a prosperující sklárnu.

Beroun (6 km)

Město s bohatou historií. Za návštěvu stojí historické náměstí s kostelem Sv. Jakuba, Plzeňská a Pražská brána a dochované zbytky opevnění. Nedaleko centra se nachází Městská hora, která zaujme především dětské návštěvníky svým medvědáriem se třemi, dnes již dospělými, medvědy ze známého večerníčku. Dále zde nejdete dětská hřiště a také rozhlednu.

Hrad Křivoklát (14 km)

Jeden z nejznámějších českých hradů z 12. století se tyčící na kopci nad hlubokým údolím Berounky, byl oblíbeným venkovským a loveckým sídlem českých králů. Kromě zajímavých prohlídek tu můžete během roku zastihnout také velké množství kulturních akcí.

Hrad Karlštejn (20 km)

Gotický hrad založený v roce 1348, zaujímá mezi českými hrady zcela výjimečné postavení. Hrad Karlštejn byl vybudován českým králem a římským císařem Karlem IV. jako místo pro uložení královských pokladů, především sbírek svatých relikvií a říšských korunovačních klenotů. Dnes je hrad k dispozici návštěvníkům a hostitelem mnoha kulturních akcí.

Hrad Žebrák a Točník (18 km)

Dva hrady stojící nedaleko sebe, dříve využívané zejména jako lovecká sídla. Dnes se konají na hradě prohlídky a také spousty hudebních a kulturních akcí.

Zámek Lány (19 km)

Tradiční sídlo československých, resp. českých prezidentů s překrásným parkem a lánskou oborou.

Zámek Zbiroh (21 km)

Původně románsko-gotický hrad, dnes zámek s nejhlubší studnou v Evropě (163 m) s širokou expozicí.

Zbečno (18 km)

Historicky významná obec, spojována s počátky vlády rodu Přemyslovců. Dnes je možné navštívit středověký Hamounův statek – skanzen lidové architektury, s možností seznámení se s lidovými řemesly.

Skryje (22 km)

V blízkosti vesnice se nachází naleziště trilobitů a také muzeum zkamenělin a života na venkově. Naleznete zde také několik roubených chalup a můžete se vydat do nedaleké přírodní rezervace Skryjská jezírka.

Hudlice (2 km)

Malebná vesnice se zachovalými roubenými chalupami, včetně rodné chalupy Josefa Jungmanna, která je upravená jako jeho památník s expozicí. Krásný výhled nabízí Hudlická skála.

Bránov (14 km)

Legendární přívoz Karla Proška z povídek Oty Pavla. Dnes je zde umístěno muzeum Oty Pavla. Nedaleko se nachází také slavná hospoda „U rozvědčíka“, která je stále v provozu.

Praha (okraj 25 km, centrum 38 km)

Překrásné historické město s nekonečným množstvím památek a kulturních akcí.

Naše služby

Hlavní službu v jedinečnosti místa s neopakovatelnou atmosférou a s pocitem domáckosti Vám poskytne již samotný čas prožitý v našem penzionu. Naleznete zde klid a pokoj původních zemědělských usedlostí, a možná někdy nabudete pocitu, že čas se zastavil, a nebo že žádný není. Na čas budete moci okusit život někdejších obyvatel, kteří zde žili v harmonii a rovnováze s přírodou.

K tomu všemu zažijete spoustu nových zážitků spojených s životem na venkově. Pokud budete mít zájem budete si moci vyzkoušet a naučit se práci spočívající v péči o naše zvířecí kamarády. Naučíte se krmení, běžné ošetřování, vodění na pastvu, dojení koz, ale třeba i čistění, podestýlání, apod. Můžete si také vyrobit svůj první sýr, nebo se můžete seznámit s jízdou na koni či se základy výcviku koní ze země v kruhové ohradě (tzv. Horsemanship). Pokud budete mít zájem, můžete si vyzkoušet i jiné běžné či sezónní práce na zemědělské usedlosti. To vše (s výjimkou výuky jízdy na koni je v ceně ubytování).

Dále u nás funguje půjčovna sportovních potřeb, ve které si můžete zapůjčit rozličné sportovní náčiní a potřeby, včetně horských kol a vybavení pro westernové ježdění.

Můžeme Vám také zajistit zapůjčení kánoí a zorganizovat s tím spojený výlet po vybraných nejkrásnějších zákoutích řeky Berounky, s návštěvou legendárních míst z knížek Oty Pavla.

Pro ježdění a práci s koňmi máme zřízenou kruhovou ohradu o průměru 16 m a jízdárnu o velikosti 20 m x 40 m, obojí s pískovým povrchem. Učíme jak dospělé, tak i děti již od útlého věku. Naše nejmladší klientka začínala ve 3 letech a po roce již jezdí po jízdárně samostatně i v klusu a pod kontrolou trenéra již jezdí i cvalem.

Jsme pro Vás schopni zajistit rodinné oslavy, menší svatby, školení a další firemní akce.



Další informace

Přidaná alba

PenzionPočet fotek: 12

Zpět do galerie

Apartmány a pokojePočet fotek: 8

Zpět do galerie
Zpět do galerie



Všechny fotografie


Od 450 Kč/noc na osobu Nezávazná rezervace